Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти рекомендує парламенту прийняти за основу проект закону про внесення змін до Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність».

Законопроект спрямований на реалізацію завдань урядової програми «Український прорив: для людей, а не політиків», зокрема, з оптимізації структури та напрямів державного фінансування наукової сфери.

Парламентарії переконані, що ухвалення документа дасть можливість удосконалити державне управління сферою наукової та науково-технічної діяльності, підвищити ефективність її бюджетного фінансування тощо.

Пропонується, зокрема, дати визначення окремим термінам чинного законодавства та уточнити деякі з них, визначити засади фінансового забезпечення наукової та науково-технічної діяльності.

Комітет затвердив склад робочої групи та доручив їй до 1 жовтня 2008 року підготувати і внести на його розгляд узагальнений проект закону, врахувавши зауваження та пропозиції академій наук, вищих навчальних закладів, наукових установ та організацій.