Розпуск Верховної Ради шостого скликання — це удар дзвону, що дзвонить за нинішньою владою. Про це йдеться в заяві лідера Партії регіонів Віктора Януковича.

Обіцянки гарантувати громадянам рівність перед законом, економічний прогрес, соціальне зростання, за його словами, залишилися обіцянками. Вони обернулися розквітом корупції, стрімким погіршенням ситуації у всіх сферах життя, хаосом у системі державного керівництва.

«Популізм призвів до невтримного зростання цін і найвищої в Європі інфляції. Втягування України в НАТО проти волі більшості населення й упереджена оцінка подій на Південному Кавказі спричинили подальший розкол суспільства», — переконаний Віктор Янукович.

Партія регіонів робила все, що було в її силах, щоб уберегти країну від катастрофи. «Ми двічі за останні два роки вигравали парламентські вибори, але нам не дали працювати», — сказано в його заяві.

У 2006 році, підкреслює В. Янукович, регіонали вивели країну з кризи, котру залишили помаранчеві. Громадяни, за його словами, можуть порівняти соціально-економічну ситуацію тоді і сьогодні. Вони можуть порівняти ціни, заробітки і загальний стан суспільства.

«Менш ніж за рік правління двох помаранчевих урядів держава двічі втрачала високу динаміку економічного зростання», — наголошує лідер Партії регіонів.

Крім того, В. Янукович підкреслює, що, довівши країну до руїни, нинішня влада вдруге штовхнула суспільство до чергових дострокових парламентських виборів. Партія регіонів виступала проти цього і пропонувала домовлятися.

«На нинішніх дострокових виборах, я впевнений, народ України зробить свій вибір, і цей вибір буде правильним... Марнослів’я не буде. Буде порядок і стабільність. Буде праця на благо держави і українського народу. І хай допоможе нам Господь Бог!», — заявив Віктор Янукович.