Бокс. Почесний чемпіон світу за версією WBC в суперважкій вазі українець Віталій Кличко після кількарічної перерви повертається на ринг. У суботу в Берліні він битиметься за титул з чинним чемпіоном Семюелом Пітером на прізвисько «Нігерійський жах». На прес-конференції у берлінському торговому центрі «Сатурн», присвяченій цій знаменній події, нічого надзвичайного не сталося. Суперники трималися упевнено, поводилися гідно. Але під час спільної фотосесії після закінчення прес-конференції нігерієць таки викинув коника. Коли фотографи закінчили свою роботу, він досить нервово висмикнув із рук Віталія свій чемпіонський пояс і... втік. Кличко назвав Пітера людиною з великими відхиленнями. І порадив Семюелу звернутися до фахівців відповідного профілю.

А на зустрічі з представниками ЗМІ Кличка-старшого запитали:

— Скільки раундів триватиме ваш бій з Пітером?

— Про це лише Богу відомо. Скажу одне: готуюся до 12 раундів, але якщо Пітер припуститься помилки, то неодмінно скористаюся нею. Постараюся завершити бій достроково.

— Де готувалися до поєдинку?

— В Австрії, в Тіролі. Підготовка відбулася за планом, хоча під час зборів не вдалося уникнути і деяких неприємних моментів. Наприклад, довелося виплатити компенсацію одному з моїх спарринг-партнерів за завдання фізичних ушкоджень — настільки сильно я його «обробив». Роботі цих хлопців, справді, не позаздриш. Гадаю, вони з полегшенням виїжджали з тренувального табору минулої п’ятниці після того як завершився останній спаринг.

— Ви казали, що цей бій стане останнім у вашій спортивній кар’єрі...

— Хіба я таке говорив? Хоч убийте, не пам’ятаю. І хоча в житті можливо все, я, чесно кажучи, про це поки що просто не замислювався...

На знімку: під час спільної прес-конференції Віталія Кличка і Семюела Пітера.

Фото з сайту boxnews.