Учора під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра України Олександра Турчинова відбулося засідання Кабінету Міністрів. Урядовці ухвалили близько 40 нормативно-правових актів, важливих для соціального та економічного розвитку країни. Олександр Турчинов зазначив, що пріоритетне питання порядку денного — забезпечення ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів.

Уряд, як повідомляє управління у зв’язках із ЗМІ секретаріату Кабінету Міністрів, прийняв розпорядження про забезпечення фінансування добудови першої черги Дністровської ГАЕС, яка має стратегічне значення для держави і сприятиме забезпеченню потреб енергосистеми країни.

Кабмін також схвалив концепцію державної цільової програми створення протягом 2009—2012 років хіміко-металургійної галузі виробництва чистого кремнію. Реалізація цієї програми дасть можливість забезпечити виробництво в Україні власного чистого кремнію та сучасних приладів для сонячної енергетики, наноелектроніки та електронної техніки. Урядовці затвердили державну цільову соціальну програму «Трансплантація» на період до 2012 року, виконання якої дасть змогу реформувати трансплантологію, розширити можливості з надання спеціалізованої медичної допомоги хворим.