Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк привітав на українській землі учасників VІ засідання робочої групи Європейської організації Вищих органів фінансового контролю (EUROSAІ), які зібралися для обговорення аудита навколишнього середовища. З боку європейських країн це засвідчує гуманне прагнення до збереження довкілля, своєчасної ліквідації причин, що ведуть до екологічного лиха та техногенних катастроф, йдеться у вітальному посланні глави парламенту.

«Проведення такого заходу вперше в Україні є свідченням принципової та послідовної позиції Рахункової палати в цій надзвичайно важливій сфері суспільного буття та нарощення її потенціалу як впливової інституції в структурі EUROSAІ не тільки на двосторонньому, а й на багатосторонніх рівнях», — зазначено в тексті привітання.

Арсеній Яценюк побажав учасникам засідання робочої групи плідної роботи, пошуку ефективних методів контролю за дотриманням законності і порядку в сфері публічних фінансів заради збереження миру, добробуту й достатку серед наших країн та народів.

Рахункова палата України приєдналася до робочої групи EUROSAІ з аудита навколишнього середовища навесні 2002 року і регулярно бере участь у її заходах. За цей період Рахункова палата здійснила аудити виконання 14 державних цільових програм у сфері навколишнього середовища.