Це вже традиція — після літніх канікул проводити концерт під такою назвою в Київській дитячий музичній школі №7 ім. Ігоря Шамо. Щоб діти згадали вивчений минулого року репертуар, зіграли для публіки нові п’єси та взагалі не розслаблялися, каже викладач по класу класичної гітари, ідейний керівник таких цікавих виступів Володимир Гоменюк. У музичній школі він працює майже двадцять років. Має п’ять авторських збірок творів для гітари. Остання — «Співаник» (обробка українських народних пісень для гри на гітарі) нещодавно побачила світ.

— Моє завдання — не лише навчити дитину грі на гітарі, а й дати їй можливість якомога більше виступати на сцені. Це дуже важливий чинник розвитку творчої особистості й частина моєї методики викладання, — пояснює Володимир Анатолієвич. — Ось і доводиться вигадувати різні теми для проведення таких концертів.

За словами співрозмовника, всі діти по-своєму талановиті, проте по-справжньому музично обдарованих не так уже й багато. Вони — як маленькі діамантики, котрі треба плекати. Володимира Гоменюка можна вважати багатою людиною, бо в скарбниці педагога чимало таких коштовних камінчиків. Ще в 1992 році його учениця Оксана Шеляженко стала лауреатом міжнародного конкурсу гітаристів, який проводився тоді у Воронежі (Росія). Зараз дівчина — професійний музикант і грає у Німеччині. Інший учень — Марк Топчій, який прийшов до музичної школи у чотири рочки, зараз студент першого курсу Харківського інституту мистецтв, лауреат багатьох конкурсів, нещодавно отримав чергову перемогу на міжнародному конкурсі гітаристів «Дніпровські сузір’я». За кілька місяців Марк гратиме свій перший сольний концерт на сцені Київської філармонії, а Володимир Гоменюк продовжує навчати ювелірній грі на гітарі майбутніх «діамантиків» великої сцени.

На знімку: Володимир Гоменюк з ученицею — п’ятирічною Яринкою Герасименко.

Фото надано Володимиром Гоменюком.