Зустріч фракції «НУ—НС» із Президентом не внесла нічого нового в парламентську риторику. Як повідомив на брифінгу заступник голови фракції «НУ—НС», лідер НРУ Борис Тарасюк, дискусії і обговорення на зустрічі, на жаль, не відбулося — представники фракції не мали змоги висловити свої думки і лише заслухали Віктора Ющенка. «Із зустрічі з Президентом ми дізналися про його налаштованість на проведення позачергових виборів», — сказав Б. Тарасюк. Хоча Народний Рух України вважає помилковим рішення фракції «НУ—НС» про вихід із коаліції, оскільки демократичні сили в разі проведення дочасних виборів втратять шанс сформувати більшість у Верховній Раді, а коаліцію утворять антидержавницькі сили.

Андрій Портнов оголосив на брифінгу заяву фракції БЮТ: Президент України за Конституцією сьогодні не може достроково припинити повноваження парламенту, оскільки ще не минув рік від обрання Верховної Ради на минулих дочасних виборах. Депутат зауважив, що обрання нинішнього складу парламенту відбулося після того, як народні депутати прийняли присягу — тобто 23 листопада минулого року.

Заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов в інтерв’ю журналістам також висловив думку, що Президент повинен розпустити парламент, щоб «нарешті зупинити політичний хаос». «Тягнути з указом про дострокове припинення повноважень Верховної Ради більше неможливо», — вважає депутат.