Позавчора в тренувальному центрі ФК «Динамо» у Конча-Заспі пройшов традиційний день відкритих дверей у національній збірній України, котра розпочала підготовку до матчу проти національної команди Хорватії, що відбудеться найближчої суботи. Журналісти спостерігали за тренуванням колективу. А перед його початком наставник збірної Олексій Михайличенко відповів на запитання представників ЗМІ.

— Що скажете про суперника?

— Ми достеменно вивчили його, ще коли збірна Хорватії влітку грала на чемпіонаті Європи. Адже ми вже тоді знали, що хорвати — наші суперники у кваліфікації на чемпіонат світу. Знаю сильні й слабкі сторони цієї команди і вважаю, що вона діє в одному ключі, з однією тактикою. Інакше грати не вміє. І це, либонь, її величезний мінус. Але в команді Хорватії зібрані чудові виконавці, котрі виступають у кращих клубах Європи. Найнебезпечнішим у їхньому складі вважаю Даріо Срну. Він грає в чемпіонаті України і багато знає про наших футболістів. Срна зможе надати Біличу багато інформації про нас.

Але, з другого боку, у нас теж є гравці, які брали участь у чемпіонаті світу, які вигравали Лігу Чемпіонів, Кубок УЄФА і Суперкубок. Наша команда не квітки нюхає на полі.

— Чому викликали Богуша?

— На наш погляд, він демонструє рівень гри, який відповідає збірній. Хочемо подивитися його. Шанси зіграти у нього є, але у нас іще п’ять днів роботи, і треба бути готовим до будь-якого варіанту. Тому зараз говорити про якийсь склад надто рано.

— Із чим пов’язана поява в команді харків’янина Слюсаря?

— Я вже давно знайомий з ним, ще з тих часів, коли він тренувався в складі київського «Динамо». Добре знаю Валентина і як гравця, і як людину. Тому й викликав його.

— Чому відсутній на тренуванні Шевченко?

— Він ще не прилетів до Києва. Вчора у нього була пізня гра в Серії А. І тепер він на шляху до України. Андрій дуже потрібний збірній і, переконаний, обов’язково буде корисний колективові.

— Вам не здається, що Тимощук краще грає за «Зеніт» і більше віддає сил там, ніж у збірній України?

— Я так не вважаю. «Зеніт» і збірна грають в абсолютно різному стилі. Ролі Тимощука в клубі і в національній команді помітно відрізняються. Тому я не казатиму, що за збірну він грає гірше, він просто грає інакше.

— Чи позначиться відсутність Мілевського на грі нашої команди?

— Мілевського нам, справді, бракуватиме. Однак команду треба будувати так, щоб її гра не залежала від одного футболіста, щоб завжди мати у запасі не одну тактичну схему. А ще краще, якщо зможемо по ходу гри перебудовуватися. Втім, у нас тепер непоганий добір виконавців, котрі в матчі з Хорватією боротимуться за перемогу...