Парламент не можна розпустити до 23 листопада. Таке переконання висловила учора Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко під час брифінгу.

— Це пряма конституційна норма — після дострокових виборів рік не можна розпускати парламент, — сказала вона. — Починається відлік від того моменту, коли депутати достроково обраної Ради приймають присягу. До 23 листопада взагалі не можна розпускати парламент за Конституцією, — продовжила політик. — Але, на жаль, Президент не завжди дотримується цього головного документа країни.

Юлія Тимошенко наполягає на створенні демократичної коаліції і відкидає всі запитання про дострокові вибори, мовляв, навіть не хоче про них говорити, бо це «безглуздя і злочин проти країни».

Зі слів керівника уряду, рішення про створення коаліції залежить не від депутатів, а лише від однієї людини — глави держави.

— Якщо Президент трошки схаменеться, демократична коаліція буде створена через півгодини, — заявила Юлія Тимошенко.

Причину розвалу демократичної коаліції Прем’єр-міністр вбачає у змові Партії регіонів і секретаріату Президента. Натомість вона наголосила, що жодних переговорів між БЮТ та ПР немає і не було.