Світову фінансову кризу Україна зустріла не тільки не підготовленою, а й украй ослабленою. В умовах, коли світові фінансові центри консолідують ресурси і, відповідно, дорожчають закордонні кредити, а світова економіка, що сповільнюється, дедалі менше споживає товарів українського експорту, тоді на економіку країни очікує подвійний удар: скорочення фінансових уливань і експортних продажів. Про це заявив на прес-конференції народний депутат від Партії регіонів Микола Азаров.

«Кажучи просто, нашу економіку залишили без грошей: податки з економіки зібрали, ресурсу на соціальний захист від інфляції і на розвиток національного виробництва не дали», — зазначив він.

Народний депутат сказав, що ми маємо справу з некомпетентною, недолугою соціально-економічною політикою влади. Її підсумком може бути дефолт і соціальна криза у країні. Тому Партія регіонів наполягає на цілковитій і беззастережній деполітизації розгляду економічних питань. Крім того, пропонує законодавчу «дорожню карту» запобігання економічній кризі. За його словами, вона містить у собі створення стабілізаційного резервного грошового фонду, бюджетну підтримку і стимулювання вітчизняного товаровиробництва, активізацію державної інвестиційної політики, а також узгоджену між урядом і НБУ кредитно-грошову політику стабільності.