На цьому наголошувала більшість промовців на вчорашній нараді на тему «Розвиток національної спортивної інфраструктури: досвід, проблеми та шляхи розвитку», яку провів заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко. У заході взяли участь представники профільного Комітету Верховної Ради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму, міністерства, Національного олімпійського комітету, органів місцевої влади, керівники профспілок, федерацій та спортивних товариств.

Микола Томенко і раніше підкреслював важливість активної роботи місцевої влади та бізнесу в цьому напрямі, оскільки проекти централізованого фінансування через Міністерство сім’ї, молоді та спорту показали свою невелику ефективність: з одного боку, здебільшого фінансуються лише футбольні майданчики, з другого — існує маса зловживань при використанні таких коштів. «Тому правильніше затверджувати міські програми відродження спортивної інфраструктури та стимулювати місцевий бізнес вкладати кошти в оздоровлення та спорт», — вважає Микола Томенко.

Крім того, учасники обговорили забезпечення доступності для населення України користування фізкультурно-оздоровчими та спортивними закладами, ефективність використання бюджетних коштів на спортивне інфраструктурне будівництво.

На знімку: заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко (ліворуч) і голова Комітету Верховної Ради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Павло Костенко під час наради.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.