«Металург» (Донецьк) — «Іллічівець». 2:0. 2 500 глядачів. Арбітр — Іщенко (Київ). Голи: Ситник, 2, Макрідіс, 66.

«Арсенал» — «Дніпро». 0:1. 1 500 глядачів. Арбітр — Геренда (Калуш). Гол: Ротань, 52.

«Зоря» — «Таврія». 1:1. 10 000 глядачів. Арбітр — Шебек (Київ). Голи: Жуніор, 71 — Ковпак, 80.

«Харків» — «Динамо». 0:4. 15 500 глядачів. Арбітр — Годулян (Одеса). Голи: Вукоєвич, 58, Соколенко, 60 (автогол), Бангура, 64 (п), 87. Вилучено Батісту («Харків», 90+1, нецензурна лайка на адресу арбітра).

«Кривбас» — «Львів». 2:0. 1 800 глядачів. Арбітр — Бойко (Київська область). Голи: Бюлюкбаші, 51 (п), Гальчук, 58 (автогол).

«Карпати» — «Ворскла». 0:0. 5 500 глядачів. Арбітр —Деревинський (Київ).

«Чорноморець» — «Шахтар». 0:3. 9 000 глядачів. Арбітр — Шандор (Львів). Голи: Гладкий, 28, Адріано, 90+1, 90+2. На 22-й хвилині Фернандіньо («Шахтар») не реалізував пенальті.

«Металург» (Запоріжжя) — «Металіст». 1:0. 10 200 глядачів. Арбітр — Міхел (Словаччина). Гол: Годін, 55.

Бомбардири: Коельо («Металіст») — 7 м’ячів, Бангура («Динамо») — 6, Фернандеш («Металург» Д), Джінані («Зоря») — по 5.

Тривалі муки численних прихильників «Шахтаря» таки завершилися минулої неділі. Як би там не було і буде надалі, але чемпіон здобув другу перемогу в турнірі. Хоча далася вона йому не так уже й легко. Здавалося, що все знову відбувається за прикрим сценарієм тотального невезіння. Адже «гірники» заробили пенальті і не реалізували його. Хоча в середині першого тайму таки забили, бо мали перевагу.

А після перерви тиснути почали вже одесити. І гостра боротьба тривала до останніх хвилин. А коли пішов уже компенсований час і одесити всією командою кинулися відігруватися, «Шахтар» завдав їм двох влучних контрударів. Героєм епізоду і матчу в цілому став Луїс Адріано. Натхнення найшло на хлопця, не інакше.

А тепер про лідерів. Вони здобули переконливі перемоги у цьому турі. Особливо упевнено переграли свого суперника кияни, яких на стадіоні «Ювілейний» в Сумах приймав ФК «Харків». У першому таймі господарі опиралися щосили. Однак після перерви харків’янам вочевидь забракло кондицій. І підопічні Юрія Сьоміна, маючи велику перевагу в класі, «погуляли» на славу.

— Нам дуже важко дався перший гол, — сказав тренер «Динамо», — бо «Харків» тактично грамотно побудував оборонні дії. Однак у другому таймі ми додали в гостроті, особливо відзначу успішні дії Нінковича, котрий сміливо йшов в обводку. Після того, як ми нарешті забили, надалі труднощів для нас вже не було...

Не здобув очок у Запоріжжі харківський «Металіст». Можливо, його гравці не встигли відновитися після виснажливого поєдинку Кубка УЄФА. Але, з другого боку, блискуча перемога над турецьким «Бешикташем» мала б позитивно вплинути на психологічний стан футболістів із Харкова.

— Зустріч була бойовою, — відзначив після поєдинку тререр гостей Мирон Маркевич. — Відчувалася деяка втома наших гравців після єврокубкової зустрічі, особливо в емоційному плані. Але претензій до них у мене немає. Все йшло до нічиєї, але запоріжцям трохи поталанило...

* * *

Першість країни. Перша ліга. 12-й тур. 5 жовтня. «Нафтовик-Укрнафта» — «Енергетик». 3:1. «Закарпаття» — «Дністер». 4:1. «Оболонь» — «Кримтеплиця». 2:1. «Десна» — «Волинь». 0:1. «Динамо-2» — «Олександрія». 1:1. «ІгроСервіс» — «Сталь». 1:1. «Прикарпаття» — «Севастополь». 2:6. «Княжа» — «Геліос». 1:1. «Комунальник» — «Фенікс-Іллічівець». 0:2.

«Севастополь» — 28 очок, «Оболонь», «Закарпаття» — по 26, «Волинь» — 21, «ІгроСервіс» — 20, «Олександрія», «Нафтовик», «Дністер» — по 18, «Кримтеплиця», «Геліос» — по 16, «Фенікс-Іллічівець», «Прикарпаття» — по 15, «Сталь» — 14, «Десна», «Динамо-2» — по 12, «Княжа» — 11, «Комунальник» —7, «Енергетик» — 6.