Голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк закликає молодь ставити перед собою амбітні завдання, вірити у їх здійснення і багато працювати для того, щоб поставленої мети було досягнуто. Так своє бачення реалізації особистості окреслив Голова Верховної Ради на пленарній сесії «Зміна поколінь у політиці» Другого університету Ялтинської європейської стратегії (YES), що відбулася у п’ятницю, 3 жовтня.

За його словами, «здорова амбіція є основою здорової людини, а для реалізації амбіції треба дуже важко працювати, у першу чергу над собою, треба вчитися здатності комунікації, треба вчитися здатності знаходження компромісу».

Звертаючись до молодих лідерів, які зібралися на засідання університету, А. Яценюк сказав: «Не всі мають бути президентами, не всі мають бути прем’єр-міністрами, але при цьому кожен має шанс себе зреалізувати: хтось як політична еліта, хтось як бізнес-еліта, а хтось — як перфектний юрист або чудовий політолог, лікар чи вчитель». «Але перед собою завжди треба ставити амбіцію: я хочу бути кращим», — додав він.

Крім здатності до комунікації, А. Яценюк також наголосив на особливому значенні вивчення іноземних мов. «Дуже важливо з кожного місця, на якому ви працюєте, витягувати максимум, що ви можете витягнути для себе, для власних знань, для власного світогляду, те саме стосується спілкування з іншими людьми», — сказав А. Яценюк.

Крім того, глава парламенту відповів на низку запитань слухачів університету. Зокрема, відповідаючи на запитання про поточну ситуацію в країні, він сказав: «Те, що відбувається в Україні, — це те, що називається демократією». «Я б не хотів зайвого драматизму в цьому питанні», — сказав Голова Верховної Ради, додавши, що йому, «звичайно, неприємно, що коаліція можливостей перейшла у формат коаліції втрачених можливостей». «Але все, що має закінчення, все обов’язково має новий початок, і перегорнута сторінка означає, що перед вами нова сторінка», — зазначив А. Яценюк.

Він закликав молодь сповідувати у житті принцип внутрішнього оптимізму. «Життя без чорної смуги нецікаве, не відчувається смак білої смуги», — сказав Голова Верховної Ради.

Прес-служба Верховної Ради.

У місті Евіан (Французька Республіка) відбулась конференція з питань світової політики за участю Голови Верховної Ради України Арсенія Яценюка.

На знімку: Голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк (праворуч) і Генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схефер.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.