Про це заявив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Лавринович в інтерв’ю журналу «Главред».

Водночас він наголосив, що відповідно до Конституції повноваження народних депутатів і Верховної Ради України припиняються у день відкриття першого пленарного засідання новообраного складу парламенту.

«Після указу парламент буде працювати до моменту зібрання новообраного складу. У перший день, коли збереться на перше пленарне засідання новообраний склад, припиняться повноваження цього скликання», — сказав О. Лавринович.

Проте він висловив сумнів щодо ефективної роботи парламенту в такій ситуації. «Не знаю, чи після указу ми зможемо погоджувати позиції і продуктивно працювати не тільки у комітетах парламенту, а й у сесійній залі парламенту для ухвалення законів, — сказав політик і додав: — Крім правової складової потрібно дивитися на реальні обставини політичні».

Разом із тим, відповідаючи на запитання, як вийти із ситуації, не порушуючи закон, коли у разі проведення дострокових виборів не виконується передбачена законодавством норма щодо наявності реєстру виборців, О. Лавринович підкреслив: «Доведеться вносити зміни до закону, оскільки реєстр не готовий».

Прес-служба Першого заступника Голови Верховної Ради України.