23 листопада 2007 року наша газета опублікувала статтю Сергія Гусарова (на знімку), генерал-полковника міліції, народного депутата Верховної Ради України 5-го скликання, — на той час голови підкомітету з питань законодавчого забезпечення і парламентського контролю за діяльністю органів внутрішніх справ, органів виконання покарань та інших правоохоронних органів Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, а нині ректора Академії управління Міністерства внутрішніх справ України «А хто біля керма?».

Автор статті С. М. Гусаров, який пройшов шлях від старшини до генерал-полковника та першого заступника міністра внутрішніх справ, звернув увагу на основні проблеми системи МВС у період її реформування, до яких не може лишатися байдужим правоохоронець, відданий справі захисту закону та громадян. У публікації висловлювалися й обґрунтовані пропозиції щодо удосконалення діяльності органів внутрішніх справ (ОВС), запропоновано конкретні заходи для підвищення рівня якості управління в системі МВС України.

Редакція газети отримала багато позитивних відгуків на цю публікацію. Підтримку та розуміння висловлювали й її авторові керівники підрозділів, служб, апарату МВС, працівники ОВС та народні депутати і громадяни.

Аналіз результатів моніторингу змін, які відбулися протягом майже року у зв’язку з реформування ОВС та з урахуванням входження України в європейський правовий простір, дає підстави стверджувати, що практично всі порушені в статті актуальні питання та ключові проблеми Міністерством внутрішніх справ спільно з депутатським корпусом розв’язано.

Керівництво МВС уважно поставилося до висловлених критичних зауважень і, як наслідок, доклало значних зусиль для підвищення ефективності діяльності ОВС та оптимізації їх структури.

Результати моніторингу зведено в презентабельну порівняльну таблицю, яка наочно демонструє ґрунтовні зрушення в організаційно-управлінському та правовому забезпеченні діяльності ОВС.

Редакція газети висловлює вдячність керівництву МВС України за небайдужість до наших публікацій та конструктивний підхід до ділової критики і запевняє читачів, що газета й надалі не стоятиме осторонь гострих проблем Українського суспільства.