День працівника освіти традиційно відзначається в першу неділю жовтня. Для студентів Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова це свято дуже близьке. Адже багато хто з них не тільки почуваються майбутніми вчителями, а вже й працюють у школі.

Напередодні свята «Голос України» завітав до шанованого вузу, щоб дізнатися про умови навчання майбутніх педагогів. Але з огляду на те, що викладачі університету і журналісти люблять футбол, не обійшлося й без товариської зустрічі. Ще до гри було відомо, що нам протистоятиме досить сильний суперник. Адже команда викладачів та співробітників Національного педагогічного університету — чемпіон Києва серед професорсько-викладацького складу вищих закладів освіти. Однак наші хлопці розслаблятися не збиралися і здобули перемогу. Цікаво, що гра між командами проходила в дружній та приємній атмосфері. Адже головна мета таких зустрічей — не виявити кращого з кращих, а провести час у товаристві давніх знайомих та друзів. Проте і в товариській зустрічі була нагода привітати педагогів з їхнім днем. А ще — надихнути на святкування 175-річчя їхньої альма-матер.

Команда викладачів університету складається з 12 чоловік. Серед них багато цікавих, непересічних особистостей. Зокрема, граючий тренер команди, тренер студентської збірної з футболу Руслан Мішаровський. Капітаном команди є проректор університету з дистанційної освіти та інноваційних технологій навчання, доктор фізико-математичних наук Анатолій Кудін. Він опікується одним із інноваційних університетських проектів «Електронна педагогіка», в якому беруть участь усі інститути і всі кафедри. Розробка цього проекту обумовлена необхідністю забезпечити перехід до широкого використання в усіх сферах діяльності університету (навчальна робота, науково-дослідна робота, управління тощо) сучасних інформаційно-комунікаційних технологій. Основна його мета — створення єдиного інформаційно-освітнього середовища університету, забезпечення потреб учасників навчального процесу в засобах і технологіях обміну інформацією, оснащення університету електронними засобами навчання і телекомунікаційними засобами доступу до інформаційно-освітніх ресурсів глобальних і регіональних корпоративних мереж, зокрема до електронних бібліотек.

У нападі чудово грає директор Інституту політології і права, доктор історичних наук, професор Богдан Андрусишин. Під його керівництвом інститут готує фахівців зі спеціальностей «Політологія», «Правознавство» та спеціалізацій: політична освіта; політичний менеджмент та зв’язки з громадськістю; політолог; викладач політології; політичний аналіз; прогнозування та державне управління; магістр права, викладач права. Для більш цікавого і різноманітного проведення лекцій і семінарських занять, з метою реалізації положень Болонського процесу, кафедри інституту залучають науковців НАН України, практичних працівників міністерств і відомств, викладачів з інших ВНЗ України та зарубіжних країн. Протягом 15 років тут отримали дипломи понад три тисячі студентів. До речі, цього року інститут є переможцем загальноуніверситетської спартакіади.

Партнером Б. Андрусишина в нападі є директор Інституту фізичної культури, кандидат педагогічних наук, доцент Олексій Тимошенко. Його інститут готує не лише фахівців у галузі фізичної культури і спорту, а й майбутніх олімпійських чемпіонів, переможців міжнародних змагань, майстрів спорту. Зокрема, магістранти Станіслав Морозов та Тетяна Волосожар стали срібними призерами Зимової всесвітньої універсіади у 2007 році (Турин, Італія). А спортивні гімнасти Ольга Щербатих, Марина Костюченко та Дмитро Гіренько на Літній всесвітній універсіаді, яка проходила в Пекіні (Китай) 2007 року, завоювали одну золоту, три срібні і одну бронзову медалі.

У захисті команди діє президент клубу «Олімп», старший викладач Олександр Питомець. Під його керівництвом спортивний клуб приділяє велику увагу комплексній спартакіаді університету з понад 20 видів спорту, в якій беруть участь близько 3000 юнаків та дівчат. Найбільш популярними є змагання з легкоатлетичного кросу, плавання, футболу, міні-футболу, волейболу та баскетболу. Університет протягом багатьох років співпрацює з Комітетом із фізичного виховання і спорту МОН України, Студентською спортивною спілкою України, Київським міським управлінням з фізичного виховання і спорту МОН України.

Основним бомбардиром команди є голова профкому студентів та аспірантів університету Станіслав Цибін. Він опікується проблемами 11 тисяч студентів та аспірантів, які тут навчаються. Зокрема, розроблена ціла система із соціального захисту цієї категорії драгоманівців.