Ранкове засідання 3 жовтня

Відкриваючи ранкове засідання, Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк запросив керівників фракцій для формування розкладу порядку денного. Через годину його заступник Микола Томенко повідомив, що на нараді прийнято рішення зачитати перелік депутатських запитів, після чого продовжити консультації про формування коаліції. Спочатку лідери фракцій планували впоратися до 13.00, однак Микола Томенко, який з’явився в цей час у сесійній залі, сказав, що «приречений сказати: консультації тривають, і деякі люди навіть отримують від цього задоволення». Тож початок засідання перенесли ще на півгодини. У назначений час Голова Верховної Ради повідомив: «Поки що рішення про створення коаліції немає, але при цьому коаліційні переговори тривають».

Питання про розпуск парламенту останнє, яке може стояти в списку будь-яких рішень, — наголосив Голова Верховної Ради. — Парламентаризм повинен жити, а народні депутати повинні зробити все, аби парламент залишився діючою демократичною основою розвитку українського суспільства, яким він є і сьогодні.

— Я, як капітан корабля, але не «Титаніка», робитиму все для того, щоб судно пливло далі, — підсумував Арсеній Яценюк.

Учора народні депутати привітали із днем народження Геннадія Васильєва, Андрія Давиденка, Євгена Кирильчука, Володимира Рибака, Михайла Чечетова і Володимира Дончака.