Сьогодні Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк перебуває з робочою поїздкою у місті Чернівці. Програмою візиту передбачено участь глави парламенту в низці заходів з нагоди 600-річчя міста Чернівці.

Зокрема, А. Яценюк візьме участь у мітингу з нагоди 600-ї річниці рідного міста, вручить нагороди Верховної Ради чернівчанам за заслуги перед державою, разом з чернівчанами пройде урочистою ходою містом, долучиться до інших святкових заходів цього дня.

Планується, що перед мітингом А. Яценюк візьме участь у закладенні каменя для встановлення пам’ятника імператору Францу Йозефу І, котрий, зокрема, опікувався розвитком науки та з ім’ям якого пов’язано відкриття богословського факультету Чернівецького університету імені Юрія Федьковича і підтримка освіти на Західній Україні. Спорудження пам’ятника відбудеться за рахунок особистих коштів А. Яценюка.

Окрім того, Голова Верховної Ради відкриє виставку тактильних фотографій для незрячих людей «Доторкнутися і побачити», підготовлену Фондом «Open Ukraіne», фундатором якого є А. Яценюк.

У другій половині дня глава парламенту візьме участь у зборах, присвячених 600-річчю міста, відвідає місцевий Художній музей, де експонується копія грамоти з першою писемною згадкою про місто Чернівці. А. Яценюк також відвідає Чернівецький національний університет імені Ю. Федьковича, який він закінчив у 1996 році.