Голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк розраховує на підтримку Європейського парламенту в підписанні Угоди про асоціацію України та Європейського союзу. Про це він заявив на вчорашній зустрічі зі співголовою Комісії парламентського співробітництва між Україною та ЄС Адріаном Северіном, який у керівництві КПС представляє Європарламент.

За словами А. Яценюка, угода між Україною та ЄС потребує серйозної роботи. Він додав, що «особливо необхідно акцентуватися на змісті угоди».

Говорячи про значення цього документа, А. Яценюк наголосив, що «це дорожня карта, яка може наблизити Україну до ЄС у питаннях економіки і у політичних питаннях».

При цьому він додав, що одночасно з керівництвом Української держави курс на вступ до ЄС сьогодні підтримує більш як 60 відсотків громадян України.

Торкаючись питання політичної ситуації в державі, А. Яценюк запевнив співрозмовника, що Україна рухається виключно демократичним шляхом, а політичну кризу буде подолано виключно конституційним шляхом.

А. Северін повідомив Голові Верховної Ради, що Європейський союз ставить основною метою «ширше відчинити свої двері для України і продовжує це робити».

А. Северін від імені європарламентаріїв висловив значну зацікавленість процесами, які відбуваються в Україні.

Під час зустрічі було також обговорено широке коло питань, які становлять взаємний інтерес для обох сторін.

Прес-секретар Голови Верховної Ради.