Ідея міського голови про проведення адміністративної реформи і скорочення кількості районів у Києві — це порушення чинного законодавства та прав і свобод територіальної громади. На цьому під час прес-конференції наголосив народний депутат від БЮТ Анатолій Семинога.

Він підкреслив, що ця ініціатива не принесе абсолютно жодної користі. Народний депутат розповів, що БЮТ провів соцопитування серед мешканців районів, які планують скоротити. Результат показав, що приблизно 70 відсотків категорично проголосували проти цього. Практично всі політичні сили і громадські організації також висловилися проти скорочення кількості районів.

«Ми опрацювали це питання і прийняли рішення, щоб фракції БЮТ на сесії районних рад виступили з ініціативою проведення районних референдумів», — зазначив Анатолій Семинога. Він зауважив, що це абсолютно легітимний законний шлях, який відповідає Конституції, закону «Про місцеве самоврядування» і закону «Про проведення всеукраїнського і місцевих референдумів».

«Але, на жаль, ми знаємо, як працює Київрада, де є своя більшість. Вони частенько роблять такі речі: вносять з голосу пропозиції й одразу ж за них голосують. Не виключено, що й за таке важливе питання, як територіальна реформа, проголосують саме таким чином», — сказав народний депутат.

У свою чергу заступник голови Шевченківської районної ради Києва Олександр Федоренко розповів, що днями відбулося пленарне засідання Шевченківської райради. 38 депутатів із 60 прийняли рішення про проведення місцевого районного референдуму з питання ліквідації району, який відбудеться 16 листопада. В ухваленні цього рішення брали участь усі фракції, окрім блоку Черновецького. «Я вважаю, що в цьому питанні ми знайдемо підтримку мешканців», — зазначив він.