У Москві йшла мова про ціну на газ

Учора Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко вирушила з візитом до Росії. Відбулась її зустріч тет-а-тет із главою російського уряду Володимиром Путіним. Однак після обіду стало відомо, що переговори в Москві розширеним складом були під загрозою зриву. Про це журналістам повідомила прес-секретар прем’єра Марина Сорока.

«Всю урядову делегацію було свідомо відрізано від Прем’єр-міністра», — сказала М. Сорока. Вона нагадала, що вранці, у зв’язку з тим, що Президент Віктор Ющенко зайняв літак, на якому урядова делегація України мала вилетіти в Москву, учасники переговорів змушені були добиратися до російської столиці трьома літаками. «Два літаки, на борту яких перебувають міністри й журналісти, ще не вилетіли, тому вони можуть не встигнути добратися до резиденції в Ново-Огарьово до часу проведення переговорів у розширеному складі», — пояснила Марина Сорока.

Справа в тім, що у четвер літак, яким Віктор Ющенко мав летіти до Львова, здійснив аварійну посадку в аеропорту Бориспіль. Президент пересів на інший, резервний, і вирушив у регіон з робочою поїздкою. У свою чергу Юлія Тимошенко сказала, що він скористався саме літаком, призначеним для польоту її делегації до РФ. У підсумку в російську столицю прем’єрка полетіла чартерним рейсом у супроводі лише голови правління НАК «Нафтогаз України» Олега Дубини. Хоча Держуправління справами має в резервному фонді 5 літаків.