Миколаївський міськвиконком підвищив тарифи на тепло та гарячу воду для населення. Зміна тарифів відбуватиметься в три етапи: почнеться з підвищення на 18 відсотків у жовтні і закінчиться збільшенням на 27% у грудні.

Як пояснюють енергетики, причина в тому, що НКРЕ встановила поетапне збільшення ціни на газ для електротеплогенеруючих компаній, відповідно зростають і відпускні ціни на тепло. Ще влітку були підняті тарифи для промисловості, тепер настала черга населення. Миколаївська ТЕЦ один з головних постачальників тепла в Миколаєві, на її долю припадає близько 40% споживачів. Через підвищення тарифів генеральний директор ТЕЦ Олександр Шевченко прогнозує падіння рівня платежів:

— Це закономірний процес, такий «стрибок донизу» спостерігається кожного разу, коли люди отримують звістку, що мають платити більше. Спрацьовує і суто психологічний чинник, і реальний стан справ, адже доходи населення зростають повільно, а тарифи — в один момент. Але треба зазначити, що сьогодні наші абоненти розраховуються з нами на 97%. Бюджетні організації, підприємства — на 100%.

За словами Олександра Шевченка, Миколаївська ТЕЦ повністю готова до опалювального сезону. На підприємстві виконано необхідний обсяг ремонтних та підготовчих робіт, кошти, виділені на ці цілі, освоєні у повному обсязі. А от щодо відповідності нових тарифів рівню рентабельності, то директор ТЕЦ робить дуже обережні прогнози:

— Минулого року, коли ми захищали в муніципалітеті обґрунтованість нашого тарифу, нам 3% рентабельності, яку було затверджено, вистачило на два місяці. Після чого інфляція «з’їла» наше обґрунтування.