Національний інвестор вкладає в Рівненщину 750 мільйонів доларів

Компанія «Євро Фінанс» планує збудувати в Україні вже другий сучасний сталепрокатний завод. Цього разу вибір випав на Рівненщину, а саме — на Радивилівський район. Вартість проекту — 750 млн. доларів. Голова Рівненської облдержадміністрації Віктор Матчук вдячний інвестору за ініціативу та готовий всіляко підтримувати цей проект на усіх етапах його реалізації. 30 вересня в м. Рівне В. Матчук підписав з президентом «Євро Фінанс» Алі Омраном меморандум про співпрацю. «Реалізація такого цікавого інвестпроекту — це потужний поштовх до розвитку інфраструктури області, адже такі проекти тягнуть за собою розвиток багатьох інших суміжних галузей. Це той «локомотив», який розганяє поїзд економіки, і зупинити його потім надзвичайно важко», — заявив В. Матчук.

Завод випускатиме листову сталь різної товщини — від 1 мм до 20 мм. Проектна потужність підприємства — 800 тис. тонн прокату на рік. Сировиною слугуватиме металобрухт, який розплавлятимуть в електродугових печах, і цей факт містить у собі одразу кілька позитивів. По-перше, після запуску підприємства металобрухт вивозитимуть за кордон у значно менших кількостях! І перероблятимуть в державі, відтак — матимемо свій прокат, дешевший та в достатній кількості. Якщо ж внутрішній ринок не встигатиме за пропозицією, продукція сталепрокатного заводу експортуватиметься, що забезпечить додаткові надходження до бюджетів усіх рівнів. По-друге, технології та обладнання, які компанія «Євро Фінанс» впроваджує на Білоцерківському сталепрокатному заводі, що вже будується, та на підприємстві в Рівненській області, відповідають усім європейським нормам екологічної безпеки.

«Це буде екологічно найчистіше підприємство не лише в Україні, а й у світі. На ньому використовується очисне обладнання, яке за європейськими екологічними нормативами відповідає вимогам 2025 року. Тому ми попереду всіх підприємств майже на 15 років», — заявив президент «Євро Фінанс» Алі Омран.

Радивилівський сталепрокатний завод збудують за чотири роки, в районі з’явиться майже 3 тис. робочих місць, обласний бюджет, за попередніми підрахунками, збільшиться на 200—300 млн. грн. на рік.