На засіданні уряду, яке відбулося напередодні візиту Прем’єр-міністра до Російської Федерації, Кабінет Міністрів схвалив директиви на ведення переговорів із Росією щодо постачань природного газу в Україну. Перший заступник глави секретаріату Президента Олександр Шлапак висловив низку зауважень глави держави до директив, розроблених Кабінетом Міністрів, і Юлія Тимошенко доручила врахувати ці зауваження під час доопрацювання директив. Під час обговорення цього питання прем’єр звертала увагу на необхідність вийти на переговори з єдиною позицією української влади.

На прес-конференції після засідання уряду Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявила: БЮТ приймає всі ультимативні умови «НУ—НС» для створення «коаліції трьох». «Лише такий формат коаліції допустимий», — сказала прем’єр, зауваживши, що БЮТ і Блок Литвина не висувають жодних ультиматумів. А всі заяви з боку секретаріату Президента про те, що начебто створюється коаліція бютівців із регіоналами, Юлія Володимирівна назвала «неправдою».

«Усі умови, ультиматуми, викручування рук, які запропонував «НУ—НС», ми приймаємо, аби не створювати підстав, щоб вони мали можливість звинувачувати нас у руйнуванні демкоаліції, — сказала Ю. Тимошенко. — Все робиться, щоб повести країну на позачергові вибори. Ми не дамо це зробити». Водночас, на її думку, після нинішніх поступок БЮТ Президент висуне нові абсурдні вимоги. «Наприклад стосовно позиції про монголо-татарське іго чи ще про що-небудь», — зіронізувала прем’єр.

На знімку: міністр фінансів України Віктор Пинзеник (ліворуч) і міністр оборони України Юрій Єхануров.

Фото Володимира РЕПІКА (Укрінформ).

***

Кабінет Міністрів ухвалив постанову про затвердження кількості громадян України, які підлягають призову на строкову військову службу в жовтні-листопаді 2008 року, і затвердив відповідні фінансові видатки. За словами міністра оборони Юрія Єханурова, цієї осені на службу до українського війська буде призвано 25 тисяч 550 осіб, у тому числі 20 тисяч до Збройних сил, п’ять тисяч до внутрішніх військ МВС і 550 чоловік до Держспецтранслужби. Загалом видатки на осінній призов становитимуть 3,56 млн. грн.