Благодійники з Угорщини привезли сім’ям, які прибули на Івано-Франківщину зі східних областей України та АРК Крим, гуманітарну допомогу.
Це вже другий благодійний десант представників Угорської екуменічної служби допомоги і Закарпатського центру розвитку та консультацій «Едванс» для області. «Подарунки» зібрали за кошти, виділені міністерством закордонних справ країни-сусідки, та завдяки її небайдужим мешканцям, які проявили солідарність з українським народом. Звертаючись до переселенців, яких прихистили прикарпатці, Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Ласло Віда сказав: «У нас хороша співпраця з Івано-Франківською областю. Проте нам гірко від того, що доводиться допомагати саме в такій ситуації. Сподіваюся, що цей невеликий внесок полегшить страждання і допоможе вам пережити те, що змусило вас покинути своє житло».
Керівник благодійного фонду Закарпатського центру розвитку та консультацій «Едванс» Іван Геревич розповів, що їхні волонтери телефонували кожній родині й запитували, що для них найнеобхідніше. На кожну конкретну сім’ю складено окремий акт прийому-передачі гуманітарної допомоги з повним переліком того, що вони отримали: продукти харчування, засоби особистої гігієни, дитячі товари та посуд.
У складні для українців часи справді братні угорці не раз простягали їм руку допомоги. У часи Майдану вони надсилали ліки госпіталю, що функціонував при Михайлівському Золотоверхому соборі у Києві, та забирали до себе поранених на лікування.
 
Івано-Франківська область.