Незалежно від того, який буде вихід із нинішньої політичної ситуації в Україні — чи нова парламентська коаліція, чи нові дострокові вибори, — це буде конституційний вихід. Як спрацюють політичні сили, залежить лише від них. Про це заявив Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк під час зустрічі з Його Величністю Королем Швеції Карлом XVІ Густавом.

Глава українського парламенту висловив думку, що залишається повна можливість для формування нової коаліції. Або ж Президент скористається своїм правом дострокового розпуску Верховної Ради.

Голова парламенту назвав візит Короля Швеції дуже визначальним сигналом для українського суспільства. Адже, окрім політичного аспекту, в України та Швеції дуже потужна економічна інтеграція. Так, обсяг шведських інвестицій в українську економіку становить 1,2 млрд. доларів. До того ж нас об’єднують спільні проблеми — енергетична безпека, відновлювальні джерела енергії тощо. «Швеція є нашим справжнім прибічником стосовно євроінтеграції України», — наголосив А. Яценюк. У свою чергу Король Швеції Карл XVІ Густав сказав, що йому дуже приємно і цікаво відвідати Україну, в якій не був понад 30 років. Високого гостя особливо цікавили зміни в політичній системі нашої держави та ситуація в парламенті, яку він назвав «певною мірою критичною».