Футбол. Керівництво ФК «Таврія» задовольнило прохання про відставку тренера команди Михайла Фоменка. При цьому йому подякували за майже трирічну роботу у клубі. Ім’я нового наставника «Таврії» буде названо найближчими днями.

Головний і старший тренери ФК «Львів» Степан Юрчишин і Михайло Калита одразу після матчу з одеським «Чорноморцем» (27 вересня) подали у відставку, яку прийняло керівництво клубу.

Причиною такого рішення стали невтішні результати команди в останніх матчах Прем’єр-ліги. Переможний дебютний поєдинок в еліті проти донецького «Шахтаря» налаштовував львівський колектив на оптимістичний лад. Однак надалі підопічні Юрчишина, демонструючи рівну гру із суперниками, не часто поповнювали свій турнірний багаж очками, що миттєво позначилося на місці команди у турнірній таблиці.

«Мавп» до Європи не пускають

Баскетбол. На сайті ФБУ з’явився лист Генерального cекретаря ФІБА-Європа Нара Заноліна до президента БК «Черкаські мавпи» Сергія Одарича, в якому ФІБА відмовляє черкаському клубу в участі у Кубку виклику. «Незважаючи на ваші аргументи, через причини, вказані у нашому попередньому листі, ми змушені підтвердити, що ваш клуб не може брати участь у європейських клубних змаганнях», — йдеться у документі. — Сплачені вами внески будуть повернуті вам у найближчому майбутньому»...