Голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко (на знімку) під час візиту в Чернігів зустрівся з викладачами, студентами Чернігівського державного педагогічного університету ім. Т. Г. Шевченка. Він проінформував про ситуацію в законодавчому органі, поділився своїми думками про поточний політичний процес.

На прес-конференції А. Гриценко зазначив, що «вивести країну з кризи можна лише шляхом посилення повноважень Президента». На його думку, глава держави має очолити уряд, який виконуватиме його програму. Водночас треба внести зміни до Конституції, які б обмежували недоторканність Президента, полегшували процедуру його імпічменту.

Голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони висловив сумнів щодо створення коаліції між «НУ—НС», Блоком Литвина та БЮТ. Він вважає можливою коаліцію Партії регіонів та БЮТ і думає, що «більшість людей її підтримали б». Такий варіант, на думку А. Гриценка, поганий, але кращий, ніж розвал парламенту і нестабільність у державі. Нову можливу коаліцію голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони назвав «бульдозером», який може розчистити кризові завали, але водночас і розчавити, придавити демократичні надбання.

Фото автора.