У Стамбулі тепло, сонячно — цілком футбольна погода. Гравці і тренери київського «Динамо», журналісти, котрі їх супроводжують, на береги синього Босфора прилетіли вчора у першій половині дня. Команда розмістилася в готелі «Cіраган Палас Кемпінські». А о 19.00 (час тут аналогічний київському) наша команда вийшла на поле стадіону «Шюкрю Сарачоглу», щоб провести тренування.

Динамівці вже грали на цій арені 2006 року у матчі третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів. Тоді вони з господарями розійшлися миром — 2:2 (у Києві була наша перемога над «Фенербахче» — 3:1). А ще раніше (17 листопада 2004 року) на цьому стадіоні нищівної поразки (3:0) у відбірному поєдинку чемпіонату світу-2006 збірна України завдала національній команді Туреччини.

Від турецьких колег ми дізналися, що «Фенербахче» зазнав третьої поразки в чемпіонаті країни. У п’ятому турі підопічні Луїса Арагонеса поступилися на виїзді «Сівасспору» — 1:2, котрий тимчасово очолив турецьку Суперлігу. Хоча рахунок відкрили гості (Сахін, 33). Але впродовж кількох хвилин господарі забили два м’ячі — Сезгельмез і Бадур (77, 79). Відтак «Фенербахче» з шістьма очками опинився на восьмій позиції у турнірній таблиці.

Утім, всі ці події, як і перемога «Динамо» над «Кривбасом», відходять на другий план. Сьогодні о 21.45 розпочнеться зустріч «Фенербахче» — «Динамо». До речі, її обслуговуватиме австрійська бригада арбітрів на чолі з Томасом Айнваллером.

І наостанок, наша команда матиме певну підтримку. Про неї розповів віце-президент ФК «Динамо» Вадим Костюченко:

— До «походу» на Стамбул наші вболівальники підготувалися дуже серйозно. До Туреччини вони діставалися чартерними авіарейсами з Києва та Одеси, а також кораблем «Каледонія», який у призначений час вирушив з одеського морського вокзалу. Уболівальників буде близько п’ятисот. Розраховуємо також на підтримку українців, які зараз відпочивають у Туреччині. Всі шанувальники нашої команди об’єднаються на гостьовій трибуні «Mігрос» у секторі «G». Всього нам виділили близько 1000 квитків.

Стосовно шоу, то динамівські фанати забезпечать його на найвищому рівні. Вони везуть із собою всю необхідну для яскравого спектаклю клубну атрибутику. Сподіваємося, наша підтримка не залишиться непоміченою. Хоча знаємо, що у «Фенербахче» дуже палкі й віддані прихильники. А клубний стадіон відзначається шаленою акустикою. Однак і за таких умов наші гравці, гадаю, неодмінно почують свій фан-сектор...

Віктор БРАНИЦЬКИЙ (із Стамбула).