Угоду про дружбу і співробітництво між містами підписали міські голови Слов’янська — Валентин Рибачук та Трускавця — Лев Грицак.

Давні професійні й людські зв’язки двох міст тепер оформлені документально. Адже Схід і Захід об’єднує «курортна» спеціалізація і бажання розвивати туристичну сферу. Навіть статус міст-курортів Слов’янську і Трускавцю був наданий однією постановою Ради Міністрів СРСР у 1982 році. «Трускавецька міська рада має до десятка договорів із курортними містами, в тому числі зарубіжними, але договір, який ми підписуємо сьогодні, напевне, стане одним із основних у діяльності та спілкуванні з нашими партнерам», — зазначив Л. Грицак.

На урочистому підписанні угоди були присутні керівники ЗАТ «Лікувально-оздоровчий заклад «Трускавецькурорт» та дочірнього підприємства «Санаторно-курортний реабілітаційний центр «Слов’янський курорт» ЗАТ «Укрпрофоздоровниця» Павло Якубенко і Віктор Яковленко, які підписали угоду між двома курортами. «Відстань у півтори тисячі кілометрів не завадить нам більш плідно та ефективно напрацьовувати методи лікування, щоб усі відчували від цього користь», — висловив упевненість Віктор Яковленко.

Ліна КУЩ,Ірина ОЛЬШАНСЬКА.