Рекордного результату досягло напередодні професійного свята — Дня машинобудівника — ВАТ «Азовмаш» (Маріуполь). Подолано символічний рубіж: з початку року випущено і реалізовано товарної продукції на 4,5 мільярда гривень. Раніше таких показників підприємство не досягало навіть за підсумками року. Високі результати забезпечили передусім вагонобудівники. Три чверті продукції підприємства відправляється на експорт.

Успішно конкурувати на ринку вагонобудування із провідними підприємствами України і Росії дозволяє стратегія, спрямована на постійне оновлення та вдосконалення машин, максимальне наближення до повного циклу виготовлення вантажних вагонів: від проекту до готової продукції. Нещодавно розпочато випуск двох нових залізничних платформ довжиною 80 футів, вагона для перевезення щепи, вагонів-хоперів для перевезення мінералів. На черзі — нові розробки автомобілевозів, критих вагонів із розсувними дахами тощо.

Триває переоснащення підрозділу підприємства — ЗАТ «АзовЕлектроСталь», де завершується друга черга реконструкції та створення комплексу електросталеплавильного обладнання. Комплекс складається із печі місткістю 60 тонн, печі-ковша та установки безперервного лиття заготовок. «Основа наших успіхів — стратегія розвитку: нові ідеї, розробки, які ми впроваджуємо у виробництво, — відзначив народний депутат України, президент ВАТ «Азовмаш» Олександр Савчук. — Це забезпечує не лише потужне зростання обсягів випуску товарної продукції, а й виконання соціальних програм, спрямованих на поліпшення благоустрою азовмашівців, ветеранів і мешканців міста. Це наш внесок в економіку країни».

Серед соціальних програм підприємства — житлова програма: споруджені два багатоповерхові будинки, заплановано побудувати ще один. Маріупольські машинобудівники можуть придбати житло за безвідсотковим кредитом терміном на 20 років. З ініціативи народного депутата в Маріуполі створено міський благодійний фонд «Азовмаш», який допомагає малозабезпеченим громадянам, дітям-сиротам, ветеранським та інвалідним організаціям. Підприємство допомагає медичним закладам, школам, дитячим садкам, двом сільським районам області. З початку року машинобудівники виділили на благоустрій міста понад 15 мільйонів гривень.