Мешканцям Хмельницького

Шановні хмельничани!

Вітаю вас із знаменною подією, радісним святом — 577-ю річницею вашого міста. Хмельницький може пишатися своєю багатою історією та значним вкладом у зміцнення економічного та інтелектуального потенціалу України. Цей ювілей дає чудову можливість згадати славетну історію вашого міста, яке по праву носить назву столиці Подільського краю, його величну культурну спадщину — імена ваших земляків, які вписали чимало яскравих сторінок в історію.

Впевнений, що і надалі любов до рідного краю, працездатність та ініціативність допомагатимуть вам у роботі з реалізації потенціалу вашого регіону, зміцнення його економіки, розвитку соціальної сфери, освіти та науки.

Голова Верховної Ради України Арсеній ЯЦЕНЮК.

Президент турбується за поставки газу

Відкриваючи вчорашнє засідання Ради національної безпеки і оборони, Президент Віктор Ющенко запропонував окремо обговорити ситуацію з переговорним процесом стосовно умов імпорту російського природного газу для українських споживачів.

«Я вимагаю: уряд повинен розпочати офіційні переговори. Ті заяви, які викладалися урядом з цього питання, повинні бути розшифровані, сформовані повинні бути директиви, і ми повинні день за днем невпинно вести ці важкі переговори, а не перешіптування», — сказав глава держави.

За повідомленням прес-служби Президента, В. Ющенко також висловив занепокоєння проблемами національної компанії «Нафтогаз України», які залишаються нерозв’язаними, зокрема, поточного року не вдалося збалансувати її фінансовий стан. «Ані рішення РНБО від 1 лютого 2008 року, ані фінансовий план компанії, затверджений урядом із більш як піврічним запізненням, на сьогодні не виконуються», — зазначив він.

«Ми повинні готувати власну економіку, власне подвір’я до тих вимог, які є реальністю» , — сказав Президент, наголосивши, що ціни на енергоносії з року в рік зростатимуть. Тож визначення їхньої вартості для споживачів має бути чесним. Пільгова ціна має бути передбачена окремою політикою для найбільш вразливих верств населення. «Не можна через пільгову цінову політику відшкодовувати мільярдерам, мільйонерам. Ми витрачаємо мільярди коштів для того, щоб віддати їх багатим, замість того, щоб віддати їх бідним», — сказав Президент. Узагальнюючи свою оцінку ситуації в газовій сфері, Президент сказав, що не бачить єдиної цільної політики, а це становить одну із загроз стабільності української економіки.