Приймають олімпійські надії

Фехтування. Іллічівськ, як і вся Одещина, гостинно зустрічає учасників четвертого етапу Кубка світу з фехтування серед юніорів (чоловіча, жіноча шабля), який стартує сьогодні і завершиться завтра.

Наша країна має видатні здобутки в цьому виді спорту. І ці переможні традиції з блиском продовжила на Олімпійських іграх у Пекіні наша жіноча команда шаблісток (Ольга Харлан, Олена Хомрова, Галина Пундик, Ольга Жовнір), яка зуміла у гострій, драматичній боротьбі виграти у фіналі у китаянок і піднятися на найвищу сходинку олімпійського п’єдесталу пошани.

Одеська школа фехтування давно вважається однією з найсильніших в Україні. Підтвердження цього —численні успіхи одеських фехтувальників. Так, приміром, Андрій Ягодка минулого сезону став переможцем Всесвітньої Універсіади, першості Європи та світу.

На нинішній етап Кубка світу до Іллічівська приїхали спортовці з 20 країн, зокрема з Франції, Росії, Німеччини, Угорщини, Польщі, США, Греції, Грузії. Національна федерація України, обласна федерація за підтримки Одеської міської адміністрації, адміністрації Малинівського району Одеси, а також міської адміністрації Іллічівська провели значну роботу з підготовки до турніру. Очікується, що він відкриє ряд нових яскравих «зірок».

А ще організатори вдячні генеральному спонсору турніру Сергію Секачову, керівникові фірми ІSQ.

Лише результати

Футбол. VІІІ чемпіонат країни серед команд вищих навчальних закладів. Інформаційну підтримку змаганням надає «Голос України». Перший тур. 25 вересня.

Група А. «Тернопіль» — «Університет» (Чернівці). 3:1. НУХТ (Київ) — «Сокіл-Скляр» (Бережани). 0:1. «Буревісник» (Кременець) — «Факел-ІФТУНГ» (Івано-Франківськ). 1:3. Команда «Аркс-Легкпром» (Київ) — вихідна.

Група В. СДПУ (Слов’янськ) — МАУП. 0:2. «Меркурій» (Київ) — «Юнга-Морська академія» (Одеса). 3:0. «КЕІ-КНЕУ» (Сімферополь) — «Зооветеринарна академія» (Харків). 0:7. Команда «КПУ-«Спартак» (Запоріжжя) — вихідна.