ЗАВТРА — ДЕНЬ МАШИНОБУДІВНИКА

На Кіровоградщині машинобудування за обсягом реалізованої продукції посідає третє місце серед основних видів промислової діяльності. Левова частка промислового виробництва у цій галузі припадає на два кіровоградські підприємства: ВАТ «Червона зірка» (українські аграрії на 90 відсотків користуються кіровоградськими сівалками; розпушувачами та культиваторами — близько сорока...) та ВАТ «Гідросила» (розробка та виробництво гідромашин для гідросистем тракторів, комбайнів, сільськогосподарських, будівельно-дорожніх та інших мобільних машин).

ВАТ «Гідросила» сьогодні є лідером у країнах СНД і Балтики. Його продукцію використовують понад сто партнерів в усіх регіонах України, Росії і Білорусі, в країнах Прибалтики, у Казахстані, Молдові, Туркменії, Узбекистані, Азербайджані. Експортують вироби також у Китай, Словенію, Польщу, Болгарію, Грецію, Єгипет, Монголію, Італію, країни Близького Сходу, Південно-Східної Азії і Латинської Америки.

Професійне свято працівники «Кременчуцьких дорожніх машин» зустріли новим фонтаном, житомирські машинобудівники — майже 25 відсотками приросту промислового виробництва, а луганські — збільшенням заробітної плати на 12,5%.

Наша країна завжди мала значні досягнення у цій високотехнологічній галузі, яка потребує спільних зусиль вчених, конструкторів, інженерів та робітників. Це чи не єдина сфера виробництва, що має стрімкий розвиток. Підтверджує це Держкомстат, засвідчуючи, що «високі темпи зростання були зафіксовані лише у сегменті виробництва транспортних засобів — у серпні на 26,2% (з початку року — 37,4%)». На жаль, навіть це не врятувало країну від загального зниження обсягів промислового виробництва.

На знімку: на кіровоградському ВАТ «Гідросила».