Хокей. Відкритий чемпіонат Росії. Вища ліга. У шостому поспіль матчі київський «Сокіл» здобув перемогу. «Всуху» українці переграли «Кристал» з Електросталі — 5:0. Дві шайби на рахунку Романа Сальникова та по одній — Юрія Дяченка, Олега Шафаренка та Сергія Черненка.

Баскетбол. Регулярний чемпіонат Суперліги під егідою ФБУ стартує 4 жовтня. Змагання пройдуть у чотири кола. Матчі кожного туру відбуватимуться переважно у вихідні.

Як ми вже повідомляли, у Суперлізі нинішнього сезону виступатимуть «Київ», «Азовмаш» (Маріуполь), «Хімік» (Южний), «Сумихімпром», «Миколаїв», «Пульсар» (Рівне), «Полтава», «Донецьк».

* * *

У Москві (Росія) відбувся авторитетний міжнародний турнір «Кубок Олександра Гомельського». У фінальній зустрічі «Жальгіріс» (Литва, Каунас) з рахунком 80:69 переграв грецький «Панатінаїкос» з Афін. Кращими у складі литовської команди стали Паулюс Янкунас і Ратко Варда, які набрали по 15 очок. В «Панатінаїкосі» по 12 балів на свій рахунок записали Стратос Перпероглу та Майк Батист.

Третє місце на змаганнях, присвячених пам’яті видатного тренера, посіли господарі — баскетболісти московського ЦСКА. Команда Етторе Мессіни з рахунком 76:59 переграла «Маккабі» з Тель-Авіва (Ізраїль).

Теніс. Став відомим суперник збірної України у Першій групі Євро-Африканської зони Кубка Девіса-2009. Це команда Великої Британії. За британців виступає четверта «ракетка» світу, недавній фіналіст відкритого чемпіонату США Енді Маррей. У цьому сезоні британці боролися за місце у Світовій групі, але поступилися в плей-оф команді Австрії.

Два роки тому українці зустрічалися з Великою Британією в Одесі і поступилися — 2:3. Нове побачення відбудеться на корті наших суперників 8-10 травня.

Бокс. Чемпіон світу в першій напівсередній вазі за версією WBA українець Андрій Котельник (30-2-0, 13 KO) відмовився від проведення добровільного захисту свого титулу в поєдинку проти 26-річного колишнього українця, а нині громадянина США Дмитра Саліти (28-0-0, 16 KO), який не знає поразок на професіональному рингу.

Проведення цього бою було призначено на 8 листопада на арені Медісон Сквер Гарден в Нью-Йорку, в андеркарті поєдинку між Джо Кальзаге і Роєм Джонсом-молодшим.

За інформацією з солідних джерел, табір Котельника стверджує, ніби Андрій отримав травму ребра під час захисту свого титулу в бою проти японця Норіо Кімури, який відбувся 13 вересня у його рідному Львові. Пошкодження не загоїлося так швидко, як очікувалося. Ця ситуація й викликала побоювання отримати повторну травму Котельником у запланованому поєдинку проти Саліти.