Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект про внесення змін до Закону «Про збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства».

У документі пропонується збільшити з одного до півтора відсотка ставки збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства, який сплачують суб’єкти підприємницької діяльності незалежно від форм власності та підпорядкування, що реалізують у оптово-роздрібній торговельній мережі алкогольні напої та пиво. Передбачається також змінити порядок розподілу та використання коштів від цього збору, визначити, що розпорядником їх (коштів) є центральний орган виконавчої влади, який здійснює державну політику у цій сфері тощо.

На думку членів комітету, прийняття законопроекту поліпшить умови для надання вітчизняним виноградарським, садівничим та хмелярським господарствам державної підтримки на найближчі п’ять років, підвищить їх конкурентоспроможність на внутрішньому та зовнішніх ринках, створить умови для прискорення розвитку цієї галузі в Україні.