Так вважають у клубі «Білий Барс» (Броварський район). Днями прес-служба Федераціі хокею України розповсюдила інформацію з табору цього клубу, срібного призера національного турніру-2007/2008. Гадаємо, вона неодмінно зацікавить багатьох прихильників хокею нашої країни.

Так от, «Білий Барс» прагне розвивати дитячо-юнацький хокей в Україні і не збирається інтегруватися в іноземні ліги.

— Ми хочемо працювати виключно на вітчизняний хокей, — розповідає віце-президент клубу Людмила Стратієнко. — Тому щосуботи на ковзанці ТРЦ «Термінал» авторитетний Костянтин Буценко (тренер дорослої команди) проводить льодові заняття з дітьми — вихованцями клубної школи. А в майбутньому плануємо виступати у чемпіонаті країни серед дитячо-юнацьких команд.

Усі фінансові питання вирішуємо самі. Так, нещодавно президент клубу Андрій Бущан (вболівальники добре пам’ятають його по виступах за «Сокіл» і збірну України) придбав для дітей нову форму. Для нас було важливим створити безплатну школу, щоб хокеєм могли займатися всі охочі, а не лише ті, хто може собі це дозволити. Тож жодної копійки з батьків ми не беремо. Я вже казала про наші серйозні наміри сприяти розвиткові вітчизняного хокею. Тому ми не прихильники участі в чужих чемпіонатах. У нас є свій повноцінний турнір з п’ятнадцятьма командами-учасницями. І нехай їхній рівень поки що не на належній висоті, але це лише початок. Сам факт участі у першості нашої країни такої кількості колективів — дорогого вартий. Хокей в Україні розвивається, і з часом ми неодмінно матимемо повноцінний сильний чемпіонат.