Ідеться про стадіони, на яких планується провести матчі фінальної частини Євро-2012, і резервні арени. Так от, на будівництво і реконструкцію знадобиться близько 700 мільйонів євро.

Першим у списку стоїть НСК «Олімпійський» у Києві. Це — найдорожчий проект. Фактично нова будова головного стадіону країни, після якої всі 73 тисячі глядацьких місць будуть під дахом, обійдеться у 217 мільйонів євро. 50-тисячник «Донбас-Арена» класу «елітний» у Донецьку, будівництво якого наближається до завершення, у ціновій шкалі посідає друге місце — 175,8 мільйона євро. На третьому місці (120 мільйонів) — стадіон в Одесі, на четвертому (85 мільйонів) — у Львові.

Якщо одесити і львів’яни ще тільки збираються розпочати будівництво, то вже готова прийняти футболістів і уболівальників 30-тисячна арена в Дніпропетровську (про відкриття її «Голос України» вже писав), котра обійшлася господарям «Дніпра» у 40 мільйонів євро.

Найскромніший проект у Харкові: реконструкція стадіону «Металіст» оцінюється в 5,3 мільйона євро. Утім, варто зазначити, що лише чотири міста є основними для Євро-2012: Київ, Донецьк, Дніпропетровськ і Львів. Ну, а Одеса і Харків — «резервісти».