Учорашній візит Володимира Литвина на Придесення розпочався із зустрічі з професорсько-викладацьким і студентським колективами Чернігівського державного інституту економіки і управління. Про це «Голосу України» повідомили в прес-службі Народної партії.

«Зроблено багато помилок, які треба негайно виправляти», —зазначив лідер однойменного блоку Володимир Литвин. «Зараз світ стоїть перед серйозними випробуваннями, і перше завдання полягає в тому, щоб не лише гідно прийняти їх, а ще й знайти шляхи подолання тих кризових ситуацій, які ними породжуються», — наголосив Володимир Литвин.

В сучасному світі, за його словами, відбувається надзвичайне прискорення розвитку людства. «І особливо молодим треба звернути на це увагу, адже у зв’язку із зазначеним відбувається перегляд таких людських цінностей, як сім’я, життя, міжнаціональні та релігійні стосунки. Саме тому молодь повинна усвідомлювати те, що в сучасному вимірі історична доба визначатиметься життєдіяльністю одного покоління, на яке покладається важке завдання: вивчити досвід попередніх поколінь і використати його протягом усього життя», — повідомив В. Литвин.

Під час свого виступу В. Литвин також зупинився на таких проблемах Чернігівщини, як екологія та демографічна криза. «Чернігівщина просто вимирає. Вдумайтеся у ці жахливі цифри: 32 населені пункти на Чернігівщині «вимерли», та є ще 72, в яких проживає до 5 чоловік. Хіба це майбутнє?» — наголосив він.

Особливу увагу В. Литвин приділив питанню відновлення багатополюсного світу. Адже, за його словами, домінуючі позиції в світі лише однієї держави є запорукою руйнування міжнародного права. «Завдяки цьому конфлікти і міжнаціональні протистояння, які колись були вгамовані або «заморожені» в тих чи інших державах, зараз переживають стан «розморозки» і набувають ваги й актуальності. Така ситуація спостерігається на пострадянському просторі», — зазначив лідер Блоку Литвина.