Повернення до першого класу!

Теніс. Матч плей-оф Кубка Девіса за право грати в Першій групі Євро-Африканської зони. Дніпропетровськ. Клуб «Мегарон». Україна—Португалія. 5:0.

19 вересня. Сергій Стаховський—Гастао Еліас. 6:4, 7:6 (5), 6:4. Cергій Бубка—Руї Мачадо. 6:3, 3:6, 7:6 (4), 6:4.

20 вересня. Бубка/Стаховський—Еліас/Леонардо Таварес. 6:3, 6:2, 6:4.

21 вересня. Ілля Марченко—Соуза. 6:3, 6:3. Іван Сергєєв—Таварес. 7:6 (6), 4:6, 6:3.

Вітаємо нашу команду та її капітана Ореста Терещука з виходом до Першої групи!

* * *

Гуанджоу (Китай). Турнір WTA (призовий фонд 175 тисяч доларів). Українка Марія Коритцева і білоруска Тетяна Пучек виграли змагання в парному розряді. У фіналі вони взяли гору над китайським дуетом Сун/Ян — 6:3, 4:6, 10:8. Це четвертий парний титул WTA в кар’єрі Марії і другий у нинішньому сезоні.

До Бразилії з надією

Футзал. Президент Асоціації футзалу України і тренер національної збірної Геннадій Лисенчук назвав склад команди, яка візьме участь у чемпіонаті світу в Бразилії.

Воротарі — Лисенко Владислав («Планета-Міст», Київ), Іваняк Євген («Тайм», Львів); гравці — Романов Михайло («Контингент», Житомир), Вахула Роман (ТВД, Львів), Іванов Дмитро («Митищі», Росія), Рогачов Євген, Сильченко Дмитро (обидва — ТВД), Макаєв Ільдар, Чепорнюк Сергій (обидва — «Тайм»), Хурсов Олександр, Замятін Валерій (обидва — «Єнакієвець», Єнакієве), Легчанов Валерій («Енергія», Львів), Пилипів Федір («Ураган», Івано-Франківськ), Журба Сергій (ЛТК, Луганськ).

Збірна України виступатиме в групі С. Розклад матчів групового етапу (всі поєдинки, за винятком одного, відбудуться в місті Бразиліа):

1 жовтня. Гватемала—Єгипет. Аргентина—Китай. 3 жовтня. Україна—Гватемала. Єгипет—Аргентина. 5 жовтня. Китай—Єгипет. Аргентина—Україна. 7 жовтня. Китай—Гватемала. Єгипет—Україна. 9 жовтня. Гватемала—Аргентина. Україна—Китай (зустріч відбудеться у Ріо-де-Жанейро).

У Супеперлізі — вісім клубів

Баскетбол. На позачерговому засіданні президії ФБУ оголосили про те, що восьмою командою Суперліги стане БК «Полтава». Перед тим свою участь у цих змаганнях, котрі проводить ФБУ і підтримує ФІБА, підтвердили: «Азовмаш», «Київ», «Хімік», «Сумихімпром», «Миколаїв», «Пульсар» і «Донецьк». Однак не виключено, що це не остаточний список учасників.

У новому сезоні в Суперлізі запроваджено систему директорату. Так от, директором елітного дивізіону призначено відомого литовського фахівця Альгімантаса Павілоніса.