У суботу відбулося засідання політради «Нашої України», у роботі якої взяв участь почесний голова партії Президент Віктор Ющенко. На зібранні також були присутні народні депутати, міністри-«нашоукраїнці», голови обласних організацій партії. Вони обговорювали політичну ситуацію, яка склалася в державі після розпаду коаліції демократичних сил.

Під час засідання було ухвалено програмові принципи для створення нової коаліції. Вони складаються з трьох частин: захист державного суверенітету, захист демократії та захист європейського вибору. Про це повідомив голова «Нашої України» В’ячеслав Кириленко. За його словами, це публічний і програмний документ, згідно з яким «Наша Україна» пропонуватиме парламентським фракціям створити нову коаліцію.

— Тільки ці принципи можуть бути прийнятними для нас при об’єднанні чи при створенні нової коаліції в теперішньому парламенті, — зауважив В’ячеслав Кириленко, наголосивши, що «ми будемо виходити із того, прийнятні ці принципи для наших можливих партнерів чи ні».

Водночас політик наголосив: «Наша Україна» має намір проводити переговори з усіма парламентськими фракціями, окрім фракцій Партії регіонів та КПУ».

Під час перерви в роботі політради Віктор Ющенко в інтерв’ю звинуватив Прем’єр-міністра в тому, що вона дотримується «дороги зради українській демократії».

Те, що зробила Прем’єр-міністр, — це називається одним словом — зрада, де національні інтереси підмінені своїми особистими, — сказав він. — Ця людина не заспокоїться, поки не переверне всю Україну з ніг на голову.

Президент наголосив: «Те, що відбувається нині — це є сценарій, мета якого дестабілізувати ситуацію». Він нагадав, що такі методи — «не нове для нашої політики».

Уже наступного дня Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко назвала заяву Президента Віктора Ющенка про її зраду неадекватною.

— Я вважаю, що це вже божевілля. Тому коментувати це навіть якось незручно, — сказала вона. — Я думаю, що тут вже підсумок простий — повна неадекватність.