На цьому наголосив заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко на вчорашньому брифінгу у Верховній Раді.

Він поінформував, що за вісім пленарних засідань третьої сесії парламенту шостого скликання (за період з 1 по 19 вересня 2008 року) було прийнято 172 постанови, 1 Акт Верховної Ради (Регламент), ратифіковано 15 законів, 21 закон прийнято в цілому, 14 законів ухвалено в першому читанні та подолано 3 вета Президента.

На його думку, різноманітні сценарії щодо дострокового розпуску парламенту начебто через його неефективну роботу та відсутність коаліції є абсурдними, оскільки сьогодні щонайменше чотири з половиною фракцій парламенту із п’яти ефективно і злагоджено працюють та ухвалюють важливі для країни закони.

Заступник Голови Верховної Ради наголосив на необхідності дотримання конституційно визначеної процедури розпуску парламенту. Зокрема, він звернув увагу на те, що в умовах, коли парламент ефективно працює, Президент має право, а не обов’язок розпустити Верховну Раду, виконавши умови ст. 90 Конституції, яка передбачає обов’язкове проведення Президентом консультацій з Головою Верховної Ради, його заступниками та головами депутатських фракцій у Верховній Раді.