Комісії у справах колишніх партизанів до колишніх учасників партизанського руху і підпілля та до керівників державних і громадських органів в Україні

Шановні і дорогі партизани і підпільники, ваші сім’ї, а також сім’ї загиблих у роки окупації та померлих після закінчення війни. Комісія у справах колишніх партизанів Великої Вітчизняної війни 1941—1945 років при Верховній Раді України щиросердечно вітає Вас із Днем партизанської слави та 67-ю річницею початку підпільно-партизанського руху в Україні!

Події прожитих у збройній боротьбі з німецько-фашистськими загарбниками літ досі ятрять Вашу душу, не забувається загибель добрих вірних бойових друзів і закономірно виникають гнів і ненависть до тих, хто намагається кинути тінь на підпільно-партизанських рух, перекрутити події, зафіксовані в історії, написаній Вашою кров’ю.

Усі ми, учасники партизанської та підпільної боротьби у грізні роки Великої Вітчизняної війни, розуміємо, що час іде, наступає невідворотна старість. Часто згадуємо молодих у ті роки, легендарних захисників Батьківщини, які нині відходять у вічність, залишаючи після себе в сім’ях, районах, областях, а часом і в Україні добру пам’ять і незаперечний приклад вірного служіння своєму народу. Але доки ми ще живі, необхідно гідно і принципово відстоювати історичну правду від всіляких зазіхань на неї «нових істориків», колишніх співучасників фашизму, від намагань паплюжити, переписати вже давно створену і правдиво написану історію підпільно-партизанського руху в Україні та боротьби людства з фашистською навалою. Альтернативи цьому безприкладному підпільно-партизанському рухові в роки Великої Вітчизняної війни 1941—1945 років не було.

Комісія у справах колишніх партизанів закликає всіх учасників підпільно-партизанської боротьби, їх сім’ї та сім’ї загиблих і померлих партизанів і підпільників узяти активну участь у відзначенні 22 вересня цього року Дня партизанської слави та 67-ї річниці початку підпільно-партизанського руху в Україні.

Керівників державних і громадських організацій районів, міст і областей України просимо надати допомогу в організації та проведенні заходів з відзначення цих історичних важливих свят, а також завжди пам’ятати та уважно ставитись до цієї малозахищеної категорії громадян України.

Василь КОНЬКОВ, голова комісії;

В. САТУРІН, відповідальний секретар.