Національна спілка журналістів України і Міністерство транспорту та зв’язку України не досягли згоди в формуванні цін на передплату та доставку друкованих видань упродовж 2009 року. Про це повідомив голова спілки Ігор Лубченко. Цьогоріч Міністерство транспорту та зв’язку наполягає на 44-відсотковому підвищенні, натомість НСЖУ стверджує, що таке збільшення тарифів не є обгрунтованим, і припускає лише 15-відсоткове.

«Редакції поставлені в недолугу ситуацію. Передплатна ціна на 2009 рік була ними сформована в травні—червні 2008 року, з урахуванням 15-відсоткового підвищення. А в Мінтрансі стверджують, що ціна сформована редакціями з урахуванням більшого підвищення, про яке видавці були поінформовані наперед», — заявляє Ігор Лубченко. Тим часом, за його словами, навіть працівники «Укрпошти» досі не знають, який тариф на передплату слід вважати правильним. Свою згоду на 15-відсоткове підвищення тарифів на передплату та доставку друкованих видань у 2009 році Національна спілка журналістів України озвучила на пленумі правління в квітні 2008 року. Таке підвищення НСЖУ аргументувала, посилаючись на твердження уряду, що 2008 року рівень інфляції буде 15 відсотків.

Нагадаємо, під час передплати на 2008 рік «Укрпошта» вже підвищила вартість своїх послуг на 60 відсотків. Тоді НСЖУ дала свою згоду на таке підвищення лише тому, що тарифи на послуги поштовиків не змінювалися з 2001 року.