Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий раунд. Перший тур. 17 вересня.

Група E. «Манчестер Юнайтед» (Англія) — «Вільярреал» (Іспанія). 0:0. «Селтик» (Шотландія) — «Ольборг» (Данія). 0:0.

Група F. «Стяуа» (Румунія) — «Баварія» (Німеччина). 0:1. «Ліон» (Франція) — «Фіорентина» (Італія). 2:2.

Група G. «Порту» (Португалія) — «Фенербахче» (Туреччина). 3:1 (Лопес, 11, Гонсалес, 15, Ліно, 90+22 — Гуіса, 29).

«Динамо» (Україна, Київ) — «Арсенал» (Англія, Лондон). 1:1. Голи: Бангура, 64, Галлас, 89.

«Динамо»: Богуш, Бетао, Діакате, Михалик, Несмачний, Вукоєвич, Юссуф (Асатіані, 90), Єременко, Алієв, Нінкович, Бангура (Кравець, 90). Тренер — Юрій Сьомін.

«Арсенал»: Альмунія, Санья (Ебує, 78), Туре, Галлас, Кліші, Волкотт, Фабрегас, Сонг, Деніелсон, ван Персі (Вела, 84), Адебайор (Бендтнер, 70). Тренер — Арсен Венгер.

Попереджено: Несмачного, 57, Санью, 62, Бангуру, 71, Вукоєвича, 82.

Арбітр — Луїс Антоніо Канталего (Іспанія).

Київ. Стадіон імені Валерія Лобановського. 17 000 глядачів. 10 градусів.

Група H. «Ювентус» (Італія) — «Зеніт» (Росія). 1:0. «Реал» (Іспанія) — БАТЕ (Білорусь). 2:0.

Ну хто, скажіть, наважиться «кинути камінь» у динамівців, котрі не втримали заслужену перемогу? То було б несправедливо. От якби нам запропонували нічию перед матчем... Переконаний, мало хто відмовився б від такої пропозиції. А коли завершилася зустріч, на трибунах і в лавах динамівців панував легкий смуток. Адже господарі віддали всі сили заради виграшу, зіграли відмінно і цілком заслужили кращої долі.

Хоча попервах не все було таким райдужним. У дебюті гості переконливо нагадали, ким вони є насправді. Вже на другій хвилині нашу команду врятував Богуш, парирувавши удар ван Персі. А через 15 хвилин Єременко помиляється в центрі поля, віддавши передачу назад на... Адебайора. Той, звісно, не подякував динамівцеві за подарунок, а, обігравши Діакате з Михаликом, вийшов сам на сам із Богушем і пробив. На щастя, м’яч пролетів поряд з «дев’яткою».

Після цього епізоду кияни активізувалися, пішли вперед, подали кілька кутових. Але жодного зиску з усього того не отримали. Потім лондонці на високих швидкостях провели шикарну атаку з фланговим прострілом зліва і блискавичним ударом ван Персі. Лиха доля, слава Богу, і цього разу обминула нас. М’яч пролетів у якомусь метрі від стійки воріт.

Але найстрашніший епізод для «Динамо» стався за хвилину перед перервою, коли Адебайор, відтягнувши на себе купу динамівців, м’якою і точною навісною передачею знайшов у воротарському майданчику ван Персі. Потужний розстрільний удар його взяв Богуш, який провів цю зустріч на дуже високому рівні.

У другому таймі кияни помітно додали в русі, більше володіли м’ячем. А відтак отримали певну перевагу. І мали кілька слушних моментів. Один із них стався на 59-й хвилині. Після удару Єременка, котрий дебютував у «Динамо», м’яч влучив у стійку, від неї — у спину воротаря, нарешті, впав неподалік. І на мить «завмер», але ніхто з наших, на жаль, не встиг на добивання.

Нарешті, наспів найрадісніший момент. Бангура зробив навісну передачу з правого флангу. І тоді не витримали нерви у Саньї, котрий завалив Вукоєвича. Справедливий пенальті. Його Бангура реалізував чітко і красиво. Але потім цей гравець, котрий цілком заслужив, щоб називатися справжнім героєм матчу, одним махом звів усе позитивне нанівець. Адже якось кострубато він зробив передачу на Алієва, мов не хотів віддавати м’яча, коли вони удвох вийшли на одного оборонця «Арсенала». Якби забили другого м’яча кияни, рушив би лондонський потяг за графіком поразки. Та господарі момент змарнували і незабаром отримали гол у свої ворота...

Наставник гостей Арсен Венгер у перших словах на прес-конференції намагався звинуватити арбітра, котрий, нібито, з трьох доданих хвилин дозволив зіграти лише одну. Та коли йому журналісти зауважили, що перегляд відеозапису моменту із забитим лондонцями м’ячем засвідчив досить суперечливе взяття воріт (скоріш було положення «поза грою», але арбітр гол зарахував), тренер зробив вигляд, ніби не зрозумів, про що йдеться.

Однак він, зрештою, таки віддав належне киянам: «Ми мали вирішити все в першому таймі, зробити необхідний результат. Але і помилялися, і суперник не дозволив розгулятися. А в другій половині ми були слабкіші за «Динамо».

Юрій Сьомін розчарування не виказував: «Нічого не поробиш — помилки припустилися. А такі команди, як «Арсенал», прорахунків не пробачають. Хоча нічия у матчі з класним суперником — цілком добрий результат. Однак ми були ближчі до перемоги. Не приховуватиму, що дуже задоволений і грою моєї команди, і її стартом у Лізі чемпіонів».

На знімку: фрагмент київського матчу.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.