Спортсменам і тренерам Параолімпійської збірної України на Іграх XІІІ Параолімпіади у Пекіні

Дозвольте особисто привітати вас з успіхом, якого ви досягли на останніх Літніх Параолімпійських іграх в Пекіні. Ваша команда гідно захищала спортивну честь України на найпрестижніших спортивних змаганнях у світі. Ви показали не менш сенсаційну боротьбу за нагороди і посіли 4-те загальнокомандне місце серед інших учасників.

Від щирого серця хочу подякувати вам за високі результати, за волю до перемоги і, головне, за мужність, яку ви проявили. Ваші досягнення мають особливе значення. Вони показують, який великий духовний та фізичний потенціал знаходиться в людині. Своїм прикладом, своїм ставленням до життя ви показуєте приклад того, як треба долати труднощі, не зупиняючись ні перед чим. Всі ваші нагороди були завойовані в чесній боротьбі. За кожною вашою перемогою стоять щоденні непрості тренування, які вимагають самовіддачі. В цьому також вагома заслуга і ваших тренерів.

Спорт спроможний змінити долю багатьох людей з обмеженими можливостями. Змінити ставлення до них суспільства, дати їм відчуття повноцінного життя.

Ваш тріумф, дійсно, показав неймовірну внутрішню силу людини, її здатність долати перепони, обставини. Щиро бажаю вам нових успіхів та нових незабутніх перемог.

Голова Верховної Ради України Арсеній ЯЦЕНЮК.

Викладацько-професорському складу та студентам одеського Національного політехнічного університету

Шановні викладачі та студенти!

Від щирого серця вітаю вас з 90-ю річницею вашого університету!

Ви по праву можете пишатися славетними традиціями та історією вашого навчального закладу, який заслуговує на гідне звання фундатора вищої технічної освіти Півдня України.

За минулі роки ваш університет виріс у великий, авторитетний науковий та освітній центр. Під керівництвом славетних педагогів у вашому вищому навчальному закладі виховано не одне покоління фахівців, які зробили чималий вклад у розвиток пріоритетних областей вітчизняної науки та техніки. Колектив вашого університету, продовжуючи славні традиції політехніків, працює над укріпленням науково-технічного потенціалу нашої держави, готує висококваліфіковані кадри для сучасного виробництва в нових економічних умовах, для наукових досліджень у різних галузях науки і техніки.

Переконаний, що ви й надалі будете зберігати та примножувати традиції своєї альма-матер, сприяти прогресу наукової думки, робити гідний вклад у розвиток української вищої школи.

Зичу великих вам успіхів на цьому нелегкому шляху!

Голова Верховної Ради України Арсеній ЯЦЕНЮК.

Жителям Новомиколаївського району Запорізької області

Прийміть мої найщиріші вітання з нагоди

85-річчя утворення Новомиколаївського району та 65-ї річниці його визволення від німецько-фашистських загарбників.

Приємно відзначити, що Новомиколаївська земля Запорізького краю має славну історію, добрі традиції, найбільше багатство і гордість — героїчних, працелюбних, доброчесних людей.

Сьогодні ваш район з високим рівнем сільськогосподарського виробництва, значним науковим, освітнім та культурним потенціалом є одним з найперспективніших в Запорізькій області.

Ювілей — це добра нагода згадати прожиті роки, поміркувати над питаннями, які невблаганно диктує час, згадати добрим словом людей, які своєю невтомною працею забезпечують зростання соціально-економічного і духовного потенціалу району, створюють умови для його ефективного розвитку.

Глибоко переконаний, що ваші одвічні людські чесноти, шановні новомиколаївці, працелюбність з діда-прадіда, небайдужа і відповідальна громадянська позиція, життєвий досвід будуть справжньою запорукою трудових звершень, зростання суспільного добробуту.

Низький уклін Вам, дорогі ветерани! Нехай незмінною буде всенародна повага до вашої сивини і ран. Нехай руками та розумом нинішнього і прийдешнього поколінь примножується краса і слава вашого чудового краю.

Здоров’я, благополуччя, добра зичу всім, хто несе в своєму серці любов до рідної землі, краю, Батьківщини.

Миру і добробуту вашим домівкам, зміцнення і процвітання нашій державі. Нехай українська земля буде щасливою і багатою!

Голова Верховної Ради України Арсеній ЯЦЕНЮК.