Інформаційне агентство УНІАН розпочинає новий сезон відкриттям нового інформаційного продукту — інтернет-сторінки «УНІАН — Новини ЄС». Цей продукт є логічним продовженням розпочатої агентством з 1 січня 2007 року роботи з висвітлення європейських новин, що стало можливим завдяки створенню корпункту в Брюсселі.

«Ми намагаємося, з одного боку, дати можливість громадянам України якомога більше дізнатися про те, чим живе сьогодні Європейський Союз, до якого прагне долучитися і наша країна, а з другого боку, крокувати в ногу з часом, подаючи інформацію в тій формі, в якій вона краще сприймається, а саме — через спеціальний сайт», — заявив генеральний директор ІА УНІАН Олег НАЛИВАЙКО.

Сайт «УНІАН — Новини ЄС» публікуватиме у відкритому доступі новини, що стосуються відносин між Україною та Євросоюзом, а також новини з життя ЄС на різноманітну тематику: внутрішня та зовнішня політика, сільське господарство, металургія, енергетика, транспорт, телекомунікації, макроекономічна статистика тощо. Новини публікуватимуться із затримкою на 30 хвилин порівняно з основною стрічкою новин, яка розповсюджується за передплатою. Ексклюзивні новини поки що публікуватимуться у скороченому вигляді, але їхня повна версія буде доступна за передплатою.

Крім того, на сайті розміщуватимуться анонси основних подій ЄС, фотоновини та статті, що стосуються відносин України з НАТО, а також новини Ради Європи, яка опікується захистом прав людини в 47 країнах-членах, в тому числі в Україні. Розпочинаючи роботу над сайтом «УНІАН — Новини ЄС», агентство водночас припиняє випуск тижневиків «Новини ЄС» та «Анонс ЄС». Редактором сайту «УНІАН — Новини ЄС» призначено кореспондента агентства в Брюсселі Сергія Воропаєва. Мова сайту — українська.

Адреса сайту «УНІАН — Новини ЄС» — htth://eunews. unіan. net. Потрапити на cторінку сайту можна буде і з основного сайту УНІАН http://unіan. net, вибравши в меню рубрику «Спецпроекти: Новини ЄС».

Довідка: УНІАН — одне з провідних інформаційних агентств України, яке працює на інформаційному ринку з 1993 року. Входить до холдингу «Главред-медіа». 1 січня 2007 року УНІАН відкрив перший закордонний корпункт у Брюсселі.