Готуючись відбивати атаки російських окупантів з боку Криму, українські військові облаштували на Херсонщині кілька потужних захисних ліній. Але тепер через них армійці «воюють» не з путінськими зайдами, а... з вітчизняними меліораторами. Біля пункту пропуску Ставки у Каланчацькому районі наші бійці за всіма фортифікаційними правилами проклали протитанковий рів завглибшки близько трьох метрів. Проте проліг він поперек земляної дамби одного з відгалужень Північнокримського каналу. Через це у разі подачі води «ложе» старої споруди, не зміцнене бетонними плитами, може зруйнуватися.
— Коли прокладали рів, нашої згоди ніхто й не думав питати. Ми не проти його існування, але нехай би спеціалісти оглянули штучну перешкоду та порадили, як все грамотно укріпити. Зверталися з цього приводу і до Міноборони, і до Держприкордонслужби, — реакції немає, — скаржиться начальник управління Північнокримського каналу Олександр Романенко.
Утім співробітники ПКК не можуть сказати, чи поновлять навесні подачу води до «російського» Криму, чи тамтешні сільгоспвиробники знову сидітимуть «на сухому пайку». Останнє слово — за державою. Хоча голова Херсонської ОДА Андрій Путілов уже двічі в своїх публічних виступах говорив про готовність знову подавати дніпровську воду на півострів. Але по ціні євро за кубометр, з розрахунку мільярд євро за перший мільярд кубів дедалі дефіцитнішої на путінському «острові щастя» вологи. Однак влада РФ не поспішає укладати про це угоду, та й Київ її не обговорює.
Херсон.