Заява народного депутата Олесі Оробець («НУ—НС») — провокація і один з елементів добре організованої кампанії, розгорнутої секретаріатом Президента проти БЮТ. Про це заявив на вчорашній прес-конференції народний депутат від БЮТ Костянтин Бондарєв. Він нагадав, що 11 квітня цього року було оприлюднено звернення народного депутата Олесі Оробець до глави держави, в якому вона звинуватила парламентаріїв від БЮТ, зокрема Богдана Губського, Ігоря Савченка, Костянтина Бондарєва, у причетності до земельних махінацій на Київщині.

К. Бондарєв повідомив: ще на початку лютого він зі своїми колегами Ігорем Савченком та Валерієм Писаренком звернулись з депутатським запитом до МВС та Генеральної прокуратури стосовно розбазарювання земель державної власності посадовими особами РДА Броварського району. Після чого Президент відсторонив голову Броварської РДА Миколу Діденка від виконання службових обов’язків.

А на початку березня прокуратура Київської області відповіла на запит народного депутата Ігоря Савченка, в якому підтвердила факти корупційного «дерибану землі» Миколою Діденком. Підтвердила факти земельної корупції і перевірка МВС.

«Виходячи з цих та інших фактів, 18 березня цього року до Верховної Ради подано проект постанови про створення тимчасової слідчої комісії з питань розслідування фактів порушень посадовими особами державних адміністрацій Київської та Закарпатської областей Конституції, Земельного кодексу, законів України під час виділення та переоформлення земельних ділянок», — зауважив Костянтин Бондарєв.