Табло Параолімпіади

Плавання. Дмитро Крижановський переміг у фінальному запливі на 50 м вільним стилем (S5). Його час —33,00. Чергове «золото» Україні приніс Олексій Федина на дистанції 50 м вільним стилем (S13). Варто відзначити, що Олексій встановив світовий рекорд (23,75), випередивши на 0,44 свого принципового суперника Гаралампоса Таїганідіса з Греції.

Українки Ганна Єлисаветська та Ірина Соцька посіли перше і друге місця у плаванні на спині на дистанції 50 м вільним стилем (S1). Єлисаветська встановила світовий рекорд (1.13,64). Олена Акопян посіла третє місце на дистанції 50 м вільним стилем (S5) із часом 37,53. У чоловічій естафеті 4х100 м українська збірна у складі Євгена Полтавського, Андрія Калини, Андрія Сироватченка і Тараса Ястремського здобула бронзові нагороди. Третьою була також Ірина Балашова на 50 м вільним стилем (S13).

Легка атлетика. Срібні медалі завоювали — Роман Павлик у бігу на 200 м (Т36) — 25,05 і Оксана Ботурчук (200 м, Т12).

Фехтування. Сергій Шенкевич переміг у поєдинку за третє місце у змаганнях шпажистів (сидячі, категорія В) француза Марка-Андре Кратере — 15:12.

На середину вчорашнього дня українські параолімпійці завоювали 72 медалей (24 золотих, 18 срібних і 30 бронзових) і посідали четверте загальнокомандне місце.

Арсен Венгер: «Важливо виграти на старті»

Футбол. Лондонський «Арсенал» — уже в Києві. Як повідомляє британське видання «Сан», сьогодні в столиці України він розпочне свою кампанію в Лізі чемпіонів з важкого матчу проти київського «Динамо». Тренер канонірів француз Арсен Венгер запевняє, що група G, де грає «Арсенал», буде важкою тому, що всі чотири команди традиційно сильно грають удома.

Венгер вважає, що його команда може привезти очки з Києва, Порту та з Туреччини. А ці пункти матимуть вирішальну роль у боротьбі за вихід з групи.

«Це важка група, тому що всі команди вже грали раніше в Лізі і всі вони потужно діють удома. Дуже важливо добре стартувати в Лізі чемпіонів, виграти на виїзді. Це додасть нам упевненості».

Відставка за поразки

Федерація футболу Казахстану (ФФК) відправила у відставку тренерський штаб національної збірної на чолі з нідерландцем Арно Пайперсом. Причиною такого рішучого кроку став незадовільний виступ команди в перших матчах відбірного турніру ЧС-2010. 6 вересня вона програла Хорватії (0:3), а 10 вересня — Україні (1:3). Після трьох ігор казахи з трьома очками посідають п’яте місце у відбірній групі.

Тимчасово виконувати обов’язки тренера призначено Бернда Шторка, котрий працював із молодіжною збірною Казахстану, повідомляє офіційний сайт ФФК.

Підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.